Felületnemesítések

A gyártandó dobozok felületén különböző nemesítési lehetőségeket alkalmazva igazán egyedi, különleges hatásokat érhetünk el.

UV-lakkozás

Az UV- lakkozás az egyik legnépszerűbb felületkezelési eljárás. Az eljárás alkalmas képek, grafikák kiemelésére vagy különleges effektusok elérésére. Az UV-lakkozás fényhatásában messze felülmúlja az egyéb lakkozási eljárásokat. A lakk száradása után egy nagyon kemény, fényes és dörzsálló felületet kapunk.
Az UV lakk a fóliázás fényével megegyező hatást biztosít, de ahhoz képest egy 100%-ban környezetbarát megoldás.

Effektlakkozás

Az UV effektlakkozás az egyik legnépszerűbb és leglátványosabb felületkezelési eljárás. Az eljárás alkalmas képek, grafikák kiemelésére vagy különleges effektusok elérésére. Az effektlakkozással lehetőségünk van narancsbőr hatás alkalmazására is. Az exkluzív
megjelenésű dobozok elengedhetetlen felületnemesítési módja.

Effektlakkozas1

Effektlakkozas2

Effektlakkozas3

Effektlakkozas4

Fényes és matt fólia

Különleges felületnemesítési eljárás a fényes és matt fóliák alkalmazása. A felhordott fólia egy 20–25 micron vastagságú film, amelyet nagy nyomással a hordozó (jellemzően papír) felületére préselnek. A végeredmény egy kellemes tapintású, magas fényű felület (fényes fólia esetén), amely ellenáll a mechanikai sérüléseknek.
A matt fóliák alkalmazásával egy bársonyos felületet kapunk, amelyen az ujjlenyomatok is kevésbé látszanak meg, így azt igényesebb dobozokhoz ajánljuk.

Metalizált fólia

Az UV nyomtatás a legegyedibb igények kielégítésére is alkalmas. UV fény világítja meg az alkalmazott nyomathordozót, melynek hatására a festékben láncreakció játszódik le, és a festék pillanatszerűen polimerizálódik. Ennek köszönhetően a gép, tetszőleges műanyag alapú hordozók és metalizált hordozók nyomtatására is alkalmas!
A metalizált fólia egy papíralapú hordozóra prégelt ezüstös színű fólia, melynek megnyomtatásával a grafikák igazán egyedi fémes hatását érjük el. A kialakult felület vízálló és jó ellenálló képességekkel bír.
A metalizált felületek fedő fehér és color színekkel történő nyomtatása, valamint ezek effekt lakkos kombinálásával a felületek látványának végtelen variálása áll rendelkezésre. Ezt tovább lehet fokozni a meleg prégelés és a vakdomborítás adta lehetőségekkel.

Metalizaltfolia1

Metalizaltfolia2

Metalizaltfolia3

Metalizaltfolia4

Elő- és utóprégelés

A prégelés alkalmazható végső felületnemesítési eljárásként is, azonban lehetőség van a nyomtatást megelőzően, előprégelni a nyomathordozó bizonyos területeit, így igazán egyedi hatások is elérhetőek. Előprégelésnél ezüst fóliával nyomtatják meg az üres papírt, kartont vagy műanyagot, majd ezen felületre kerül az UV ofszet festék. Ennek eredménye egy különleges, meglepő felület, mely hatása tovább fokozható effekt-lakkozással, domborítással.

Domborítás

Egy speciális szerszám segítségével papír vagy karton alapú hordozók domborítását kb. 1-2 mm magasságban készítik. A domborítás kiegészítő eljárásként is alkalmazható egy már fóliázott vagy prégelt felületen, tovább növelve annak értékét.